Toma's trap op de paal deert Zwitserland niet: straffe openingszege tegen Engelsen

Toma's trap op de paal deert Zwitserland niet: straffe openingszege tegen Engelsen

25-03-2021 16:49
1

Ook Engeland heeft averij opgelopen in haar eerste wedstrijd op het EK U21. Tegen het Zwitserland van Bastien Toma (KRC Genk) beten de ambitieuze eilandbewoners in het zand: 0-1.

Engeland geldt als één van de topfavorieten op eindwinst, met onder meer de 'ervaren' Eddie Nketiah en Callum Hudson-Odoi in de gelederen. Tegen de stugge Zwitsers viel daar echter niet zo gek veel van te merken. In de eerste helft verweerden die zich kranig, voornamelijk dankzij een sterke verdedigende pressing. Bovendien was ook de beste kans voor Zwitserland, maar Andi Zeqiri miste.

Na de pauze bezorgde Toma Engeland een tweede waarschuwing. Na zo'n vijf minuten ontfutselde hij Tom Davies de bal, waarna de middenvelder van Genk jammer genoeg de paal raakte. Derde keer, goede keer, dan maar. Een kwartiertje voor affluiten trof Dan Ndoye dan toch raak. De Engelsen probeerden nog te reageren, maar geraakten niet meer aan de gelijkmaker.

Zwitserland start zo uitstekend aan het EK en neemt meteen een optie op kwalificatie vanuit groep D. De jonkies van Aidy Boothroyd zullen dan weer uit een ander vaatje moeten tappen.