Blikvanger Lang: 'Ze deelden steeds tikjes uit, ik was niet echt dreigend'

Blikvanger Lang: 'Ze deelden steeds tikjes uit, ik was niet echt dreigend'

25-03-2021 09:12
8

Noa Lang raakt nog niet in paniek na de valse start van Jong Oranje op het EK. De 21-jarige buitenspeler van Club Brugge merkte dat Roemenië hem geen enkele ruimte gunde.

Lang is aan een ijzersterk seizoen bezig bij Club Brugge, dat hem afgelopen zomer overnam van Ajax. Op het EK O21 zijn dan ook veel ogen op hem gericht. "Ik merkte dat Roemenië wel rekening met mij hield", zegt hij tegen NU.nl. "De tegenstanders zaten er heel kort op. Ze deelden steeds kleine tikjes uit, maar dat hoort erbij. Ik eis ook van mezelf dat ik beslissend ben. Dat is vandaag niet echt gelukt. Ik was voor rust wel een paar keer dreigend, maar verder niet echt."

Ondanks het 1-1 gelijkspel tegen de Roemenen is Lang nog vol vertrouwen. "Er is niks aan de hand. Er zijn nog twee duels te gaan en daarin moeten we gewoon ons eigen spel laten zien. Er is nog genoeg om voor te spelen. We moeten niet doen alsof het al klaar is. De koppies erbij houden, dit goed nabespreken en gewoon weer aan de slag gaan."

"Voor mij is het belangrijkst dat we ons plaatsen voor de kwartfinales en dat we zowel als team als individueel onze dromen waarmaken. Dus we moeten aan de slag. We moeten er in de volgende wedstrijd weer staan", aldus Lang.