Vertonghen panikeerde niet na tegengoal: “We hebben heel veel stappen gezet”

Vertonghen panikeerde niet na tegengoal: “We hebben heel veel stappen gezet”

25-03-2021 10:45

De Rode Duivels kwamen verrassend op achterstand tegen Wales, maar aanvoerder Jan Vertonghen en co panikeerden niet. Uiteindelijk werd het 3-1 voor de Belgische nationale ploeg.

Vertonghen bleef rustig na de tegengoal. "Neen, echt niet. Die EK-match is al lang geleden, dit was ook geen revanche. We hebben sindsdien heel veel stappen gezet en we zijn veel completer en rustiger.We hebben vooral vertrouwen in eigen kunnen. We slikken relatief weinig goals dus die achterstand was even wennen.”

“Maar we hebben het vertrouwen dat we altijd minstens een keer gaan scoren. Dat is klasse die we voorin hebben. Het is geweldig om met die gasten samen te spelen. Dat hebben we in kleedkamer ook gezegd. Ze zijn wereldklasse”, citeert Sporza de verdediger van Benfica.

"Dit was zeker niet onze beste match, maar als je ook die kan winnen, ben je ook een topploeg." Dendoncker was de vervanger van Axel Witsel. "Goed. Axel Witsel vervangen is niet makkelijk, hij is een van de beste Duivels van de laatste jaren. Maar Dendoncker en Tielemans kennen elkaar goed en ze hebben een goeie connectie."