Bosz moet plaats ruimen voor Wolf (ex-KRC Genk): 'Dat valt mij bijzonder zwaar'

Bosz moet plaats ruimen voor Wolf (ex-KRC Genk): 'Dat valt mij bijzonder zwaar'

25-03-2021 08:26

Peter Bosz is aangeslagen door zijn ontslag bij Bayer Leverkusen. De Nederlandse trainer werd dinsdag op straat gezet door de nummer zes van de Bundesliga vanwege de teleurstellende resultaten. Hannes Wolf (ex-KRC Genk) is zijn vervanger.

"Het afscheid valt mij bijzonder zwaar", laat Bosz weten in een verklaring, geciteerd door de NOS. De oud-trainer van Heracles Almelo, Vitesse, Ajax en Borussia Dortmund richt zich tot de fans van Leverkusen. "Het is voor ons allemaal geen makkelijke tijd geweest. Maar ik weet zeker dat we gezamenlijk onze sportieve doelen zouden hebben bereikt."

Dat Die Werkself slechts vier van zijn laatste zeventien duels won, was voor de club desondanks reden om afscheid te nemen van Bosz. Hij was ruim twee jaar trainer in de BayArena. In januari 2019 nam hij het stokje over van Heiko Herrlich en leidde hij Leverkusen naar de vierde plaats in de Bundesliga. Een seizoen later eindigde zijn ploeg als vijfde.

Bosz spreekt van 'een hele mooie tijd'. "Een periode met attractief en succesvol voetbal, waarin ik altijd jullie steun gevoeld heb."