Alderweireld zag probleem voor Rode Duivels vs Wales: “Dat is geen excuus”

Alderweireld zag probleem voor Rode Duivels vs Wales: “Dat is geen excuus”

25-03-2021 07:47
2

De Rode Duivels kwamen op achterstand tegen Wales, maar zetten die om in een 3-1 overwinning. Sommige spelers sukkelden een paar keer met het veld, dat zag ook Toby Alderweireld.

“We zijn zeker niet goed aan de match begonnen”, zegt Alderweireld aan Het Nieuwsblad. “We speelden tegen een tegenstander die altijd achter de bal kroop. Het veld was niet goed. Dat is geen excuus, maar op de kleine ruimtes was het wel lastig om te combineren. Maar na het tegendoelpunt hadden we wel een heel goed antwoord in huis.”

De Rode Duivels zijn gegroeid en panikeerden niet na de vroege achterstand. “Vier à vijf jaar geleden zouden we misschien nog in paniek zijn geschoten, maar nu zijn we rustiger geworden. We hebben een plan en weten dat we een manier van voetballen hebben waarmee we altijd aan kansen en doelpunten kunnen komen.”

Wales bleef in een verdedigende stelling staan. “We hadden gehoopt dat Wales in de tweede helft zou komen, maar dat deden ze niet. Ze wilden alleen de schade beperken. Na de rust hadden we nog wel iets meer kunnen doen, maar dan waren er betere omstandigheden nodig. Al bij al was dit een goed begin van het drieluik.”