Lang maakt sier ondanks gelijkspel Jong Oranje, Nmecha zet Duitsers op goede weg

Lang maakt sier ondanks gelijkspel Jong Oranje, Nmecha zet Duitsers op goede weg

24-03-2021 22:41
5

Het EK U21 is deze woensdag van start gegaan. Op de openingsspeeldag kwamen met Duitsland en Nederland, allebei onderverdeeld in groep A, meteen twee kanshebbers op eindwinst in actie. Dat leverde wisselend succes op voor respectievelijk Lukas Nmecha, Niklas Dorsch en Noa Lang.

Hongarije-Duitsland 0-3
Naar goede gewoonte zijn de Duitsers één van de grote favorieten, al viel daar in de eerste helft nog niet zo veel van te merken. Het stugge Hongarije hield goed stand en haalde de rust zonder kleerscheuren. Na de pauze duurde het nog even voor Duitsland het gaatje vond, maar dat lukte dan toch via ... Nmecha. Op een voorzet van Ridle Baku torende de Anderlecht-spits boven zijn man uit en kopte overhoeks raak.

Die 0-1 betekende meteen het breekpunt voor Hongarije. Nmecha zal er goed door slapen, maar de trofee voor Man van de Match ging uiteindelijk naar Baku. Na zijn assist bij de openingsgoal nam hij nog twee treffers voor eigen rekening. Uiteindelijk haalden de Duitsers het met 0-3. Zo is hun EK U21 alvast uitstekend van start gegaan. Niklas Dorsch van KAA Gent werd na 75 minuten vervangen.

Roemenië-Nederland 1-1
Naast Nmecha verscheen met Noa Lang nog een tweede uitblinker uit de Jupiler Pro League op het Europese beloftetoneel. De aanvaller van Club Brugge kreeg een startbewijs bij onze noorderburen en bedankte voor het vertrouwen. De vleugelflitser was één van de weinigen bij een flets Oranje die eens een man kon uitschakelen en gevaar stichten.

Op het uur kreeg Lang ook een goede mogelijkheid om te scoren, maar zijn poging werd in extremis geblokt. Op dat moment stond het al 1-1: na een kwartier zette Perr Schuurs een assist van Justin Kluivert om, luttelen minuten later zorgde Andrei Ciobanu al voor de gelijkmaker. Die stond na negentig minuten nog steeds op het bord.