België doet wat het moet doen en klopt Wales met 3-1

24-03-2021 22:35 Laatste update: 22:44
7

De Rode Duivels openden woensdagavond hun WK-kwalificatiecampagne voor het WK 2022 in Qatar. Eerste tegenstander van de Belgen was Wales. De Belgen boekten uiteindelijk een comfortabele 3-1 zege.

De eerste helft begon niet goed voor de Rode Duivels. Wales kwam na een knappe combinatie al vroeg op voorsprong via Harry Wilson op aangeven van Gareth Bale. De Belgen had even tijd nodig om in hun spel te komen, maar halverwege de eerste helft hing Kevin De Bruyne de bordjes alweer gelijk. Hij besloot zijn kans te gaan vanop een afstand en dat bleek een goede keuze. Zijn schot ging knap via de paal binnen. Een vijftal minuten later was het weer prijs voor de Rode Duivels. Thomas Meunier pakte uit met een uitstekende voorzet vanop rechts. Thorgan Hazard kwam goed ingelopen en kopte knap binnen. 2-1 en de scheven situatie nog voor de rust rechtgezet. Wales kwam niet meer in het spel voor en de Belgen hielden makkelijk stand. De Rode Duivels konden met een 2-1 voorsprong gaan rusten.

De Rode Duivels hielden in het begin van de tweede helft makkelijk stand tegen Wales. Bale probeerde het wel eens met een omhaal, maar zonder gevaar. De Belgen monopoliseerden de bal en toonden zich geduldig. Wales besloot dan maar een handje te helpen door Mertens aan te trappen in het eigen strafschopgebied. De bal ging op de stip en Romelu Lukaku zette zich achter de bal. Die twijfelde niet en stuurde de doelman de verkeerde kant uit. Zo kwamen de Belgen 3-1 voor. Daarna hobbelde de wedstrijd een beetje naar het einde toe. Het geloof was weg bij Wales en voor de Rode Duivels hoefde het niet meer.

Op deze manier beginnen de Rode Duivels uitstekend aan hun WK-kwalificatiecampagne. Zaterdag wacht de volgende tegenstander en dat is Tsjechië. Ook zij speelden woensdagavond hun eerste kwalificatiewedstrijd. Hun tegenstander was Estland. Tsjechië hield alvast een goede generale repetitie. Het won met 2-6 cijfers. Tomas Soucek was goed voor een hattrick.