Seraing zet nieuwe stap richting promotie naar 1A

Seraing zet nieuwe stap richting promotie naar 1A

24-03-2021 16:15
2

In 1B is al één ploeg zeker van de promotie naar 1A volgend seizoen en dat is Union Saint-Gilloise. Het veroverde onlangs de titel. De tweede van 1B maakt echter ook nog kans op promotie. Er wordt namelijk een barrage gespeeld tussen de nummer twee uit 1B en de voorlaatste uit 1A. Topfavoriet voor die tweede plaats in 1B is momenteel RFC Seraing.

De Luikenaars mogen dus nog steeds dromen van promotie en kregen alvast opnieuw goed nieuws in die richting. Op zijn officiële kanalen laat Seraing immers weten dat het van de licentiecommissie een positief advies gekregen heeft voor een licentie voor 1B én 1A volgend seizoen. De definitieve beslissing valt pas ten laatste op 14 april, maar dat lijkt de club dus geen problemen meer op te leveren.

Seraing is pas aan zijn eerste seizoen in 1B bezig. Vorig seizoen promoveerde het uit de eerste amateurliga naar het profniveau. Daar doet Seraing het dus uitstekend met een tweede plaats. Daarvoor mag het zeker Georges Mikautadze bedanken. De spits van Seraing maakte dit seizoen al achttien doelpunten in negentien wedstrijden. Seraing heeft momenteel vijf punten voorsprong op de nummer drie in het klassement en dat is Lommel SK.