'UEFA heeft drastische plannen en kijkt naar verandering FFP-regels'

'UEFA heeft drastische plannen en kijkt naar verandering FFP-regels'

24-03-2021 15:31 Laatste update: 15:31
12

De UEFA kijkt naar de mogelijkheid om de Financial Fair Play-regels flink om te gooien. Met het aanpassen van de regels wil de bond clubs een stuk meer vrijheid geven om hun beschikbare geld te besteden.

La Gazetta Dello Sport maakt melding van de plannen van de UEFA. Met het veranderen van de regels wil de bond dat clubs vrijer hun geld kunnen besteden op bijvoorbeeld de transfermarkt. Het is echter nog geen uitgemaakte zaak dat de Financial Fair Play-regels daadwerkelijk op de schop gaan: de clubs moeten nog akkoord gaan met de verandering. Ook moet elke verandering aan de Financial Fair Play-regels nog geaccepteerd worden door de Europese Unie en het Europees Parlement.

In 2010 introduceerde de UEFA de Financial Fair Play-reglementen, om tegen te gaan dat clubs veel meer uitgeven dan ze binnen krijgen. De regels van het systeem bepalen dat clubs over een periode van drie jaar niet meer dan vijf miljoen euro verlies mogen draaien. Als clubs investeringen ontvangen, dan kan dat limiet worden opgekrikt naar dertig miljoen euro.