Mertens openhartig over teleurstellingen: Dat is hard, maar de reactie telt

Mertens openhartig over teleurstellingen: "Dat is hard, maar de reactie telt"

Gepubliceerd: woensdag 24 maart 2021 om 15:45wo 24-03-2021 om 15:45

Laatste update: woensdag 24 maart 2021 om 15:54wo 24-03-2021 om 15:54

Afgelopen weekend scoorde Dries Mertens doelpunt nummer 99 en 100 in de Serie A. Bij Napoli is hij ook al voorbij clublegende Diego Maradona qua goals. Tegenover Het Laatste Nieuws praat Mertens openhartig over zijn carrière.

Mertens praat onder meer over de sleutel van zijn succes. "Vechten. Blijven vechten. Nooit opgeven. Ook in Napels heb ik periodes gehad waarin ik op de bank zat. Zelfs toen ik inviel en een hattrick maakte, startte ik de week nadien gewoon op de bank. Dat is hard. Maar het gaat om hoe je reageert op die teleurstellingen. Die reactie is de reden waarom ik hier ben geraakt. Ik ben trots op alles wat ik bereikt heb, ja. Het is een sprookje dat uitgekomen is. "Ik had nooit verwacht om écht profvoetballer te worden."

Mertens is ondertussen 33 jaar en wil zo veel mogelijk wedstrijden spelen. "Hoe meer matchen, hoe beter. De carrière van een voetballer is zo kort. Je moet van elk moment genieten. Ik háát het als we met Napoli uit de Champions League of de beker liggen. Dan krijg je weken met één wedstrijd. En pas op, dat heeft z'n voordelen. Dan kan ik met Kat leuke dingen doen. Maar straks, als mijn carrière gedaan is, zal ik spijt hebben dat al die matchen opeens gedaan zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws