'Leverkusen benaderde Wolf voor blamage in Berlijn, Bosz bij Völler ingelicht'

'Leverkusen benaderde Wolf voor blamage in Berlijn, Bosz bij Völler ingelicht'

24-03-2021 13:39

Peter Bosz kreeg maandagavond in het huis van technisch directeur Rudi Völler te horen dat hij was ontslagen als trainer van Bayer Leverkusen. Dat meldt BILD in een reconstructie.

Bosz meldde zich maandagochtend nog gewoon bij de BayArena, waar de selectie werd getest op het coronavirus. De 57-jarige Nederlander had zijn trainingsschema voor die week al voorbereid, maar dat schema kon maandagavond de prullenbak in. Voor het bestuur blijkt de pijnlijke 3-0 nederlaag bij Bundesliga-laagvlieger Hertha BSC de druppel.

Bosz wordt ontboden bij het huis van Völler in Düsseldorf. Daar laten Völler, voorzitter Fernando Carro en sportief directeur Simon Rolfes na langdurig crisisberaad weten dat hij is ontslagen, meldt BILD. Tegelijkertijd krijgt Peter Hermann te horen dat hij wordt aangesteld als assistent van Bosz' opvolger Hannes Wolf (ex-KRC Genk), die tot het einde van het seizoen de honneurs waarneemt.

De naam van Wolf, trainer van Duitsland O18, valt in de week voor de nederlaag bij Hertha voor het eerst bij Bayer Leverkusen. De clubleiding is dan al bezig met de mogelijke opvolger van Bosz. Völler benadert daarom DFB-baas Olivier Bierhoff met de vraag of Wolf 'gehuurd' kan worden tot het einde van het seizoen.

Dat neemt niet weg dat Völler zeer gecharmeerd is van Bosz en tot het allerlaatste moment hoopt dat de Nederlander het tij weet te keren. Dat lukt echter niet in Berlijn. De club voert maandagochtend topoverleg en de conclusie is dat Bosz moet vertrekken. Op dinsdagochtend wordt ook de selectie ingelicht, waarna om 10.07 uur het nieuws wereldkundig werd gemaakt.