Doku wees Arsenal, Liverpool en Chelsea af: “Ik wist welke route ik wilde”

Doku wees Arsenal, Liverpool en Chelsea af: “Ik wist welke route ik wilde”

24-03-2021 10:25
12

Jérémy Doku maakte de overstap van RSC Anderlecht naar Stade Rennes, maar het toptalent was gewild door zowat de gehele Engelse top. In een gesprek met Ouest France spreekt Doku over de interesse van Arsenal, Chelsea en Liverpool.

De Engelse topclubs wilden Doku al op jonge leeftijd wegplukken bij Anderlecht: “Er zijn veel teams die me zijn komen bekijken. Iedereen praat over Liverpool omdat ze het meest concreet waren, maar ook Arsenal en Chelsea wilden me”, zegt Doku.

“Ik praatte met Jurgen Klopp, Sadio Mane, Gigi Wijnaldum en ook met Steven Gerrard. Ik heb veel met Mane gepraat, maar we praatten niet echt over voetbal. We hadden het over alles. Hij vroeg mijn leeftijd en hij zei: ‘Je moet lief zijn voor je moeder’. Hij zei me ook dat ik nog jong was en tijd had. Hij wilde met niet overtuigen om naar Liverpool te komen.”

“Ik wist welk parcours ik moet afleggen en op dat moment moest ik bij Anderlecht blijven. Wanneer ze me vragen of ik spijt heb van die beslissingen, zeg ik neen. Als ze me echt willen, dan komen ze later ook terug. Het is aan mij om te laten zien dat ik het waard ben”, aldus een nuchtere Doku.