Lang en Kluivert, van Ajax naar de top: 'We zijn allebei goed op weg'

Lang en Kluivert, van Ajax naar de top: 'We zijn allebei goed op weg'

24-03-2021 10:11 Laatste update: 12:08
10

Justin Kluivert en Noa Lang speelden lang samen bij Ajax, maar zonder een échte doorbraak in het eerste elftal vertrokken beide spelers naar het buitenland. Kluivert ging naar AS Roma en Lang zit bij Club Brugge. De komende tijd gaan ze met Jong Oranje proberen de groepsfase van het EK O21 te overleven.

"Ons team heeft veel verschillende kwaliteiten. Genoeg om het EK te kunnen winnen", vertelt Lang zelfverzekerd in gesprek met de NOS. "Daar dromen we van, maar we moeten het ook durven uit te spreken. Het is heel simpel: als je dat niet zegt, kun je beter thuisblijven."

Kluivert en Lang hebben, ook nu ze niet meer bij Ajax spelen, dagelijks contact met elkaar. Daarin neemt Kluivert het voortouw, zo geeft Lang aan. "Hij belt me vaak, hoor", lacht de Club Brugge-aanvaller. "Ja, maar je neemt alleen niet altijd op!", reageert Kluivert.

Lang is blij met zijn spel in zijn eerste seizoen bij Club Brugge. "Ik ben hartstikke tevreden. Ik had misschien met mijn talent wel wat verder kunnen zijn, maar het gaat zoals het gaat. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. En die van Justin ging direct, haha. Ik denk dat we allebei goed op weg zijn naar de top."

Kluivert en Lang moesten bij Ajax regelmatig uit elkaar worden gehaald vanwege hun grappen en grollen. "De kleuterschool is wel voorbij, we zijn nu oud en wijs genoeg", sluiten de twee realistisch af.