Castagne schuift nieuwe leider Rode Duivels naar voren: “Al is die jonger dan ik”

Castagne schuift nieuwe leider Rode Duivels naar voren: “Al is die jonger dan ik”

24-03-2021 09:13
13

Met de afwezigheid van aanvoerder Eden Hazard en Axel Witsel zullen er enkele nieuwe leidersfiguren moeten opstaan. Tegenover Sport/Voetbalmagazine schuift Timothy Castagne zijn ploegmakker bij Leicester City Touri Tielemans naar voren.

Zelf vindt Castagne niet dat hij een leidersfiguur is. “Ik denk niet dat het meteen mijn rol is om een leider te zijn. Ik ben geen Vincent Kompany, ik heb niet die natuurlijke présence die sommigen hebben. Dat is meer iets voor Youri, al is die jonger dan ik.”

“Hij is erg volwassen in dat soort dingen, hij is altijd een leidersfiguur geweest in alle ploegen waarin hij gespeeld heeft. Ik ben niet zozeer iemand die voor de groep zal spreken, eerder iemand die alles geeft op het veld of tactisch iets zal bijbrengen. Ik neem mezelf voor om vooral een voorbeeld te zijn op het veld, meer dan in de kleedkamer.”

“Maar ik kan ook wel een woordje meespreken, ik voel me meer en meer op mijn gemak binnen de groep. En als er een probleem is, wil ik daar altijd over praten, maar dan liefst in een kleine groep. Dat is gewoon mijn persoonlijkheid, denk ik”, aldus Castagne.