'Juventus wijst spelers aan die niet te koop zijn, Ronaldo ontbreekt'

'Juventus wijst spelers aan die niet te koop zijn, Ronaldo ontbreekt'

23-03-2021 19:15

Juventus heeft een lijstje met vijf spelers gemaakt die deze zomer niet te koop zijn. Matthijs de Ligt is één van de spelers die op dat lijstje staat, maar Cristiano Ronaldo is een opvallende afwezige.

Het is nog geen april, maar Juventus kan de Serie A al niet meer winnen en ligt ook al uit de Champions League. Het is dus tijd voor La Vecchia Signora om te reorganiseren en er ligt een lijstje met spelers die komende zomer hoe dan ook niet mogen vertrekken uit Turijn. La Gazzetta dello Sport weet om welke vijf spelers dat gaat: Federico Chiesa, Dejan Kulusevski, Arthur, Juan Cuadrado én Matthijs de Ligt.

Waar de stopper uit Abcoude wel op het lijstje terug te vinden is, staat Cristiano Ronaldo daar niet op. Hij is één van de spelers die te koop is voor de 'juiste prijs'. Er is ook een groep spelers die aan het einde van hun loopbaan zijn aangekomen, waaronder Gianluigi Buffon en Giorgio Chiellini. Zij worden niet per definitie op de transferlijst gezet.

In La Gazzetta valt te lezen dat Fabio Paratici, directeur voetbalzaken bij Juventus, vanwege het torenhoge salaris van Ronaldo niet per definitie tegen een vertrek van de Portugees is. Met dertig miljoen euro op jaarbasis is hij een grootverdiener in Turijn en de Italianen kunnen het geld goed gebruiken. Als de superspits niet weggaat, zal er waarschijnlijk voor gekozen worden om Paulo Dybala te verkopen. Hij is ook één van de grootverdieners.