Een 16-jarige van tien miljoen: Spelers om naar uit te kijken op het EK U21

Een 16-jarige van tien miljoen: Spelers om naar uit te kijken op het EK U21

23-03-2021 17:30

Woensdag start het EK U21. De Rode Duivels hebben zich niet gekwalificeerd, maar er is genoeg jong geweld om die leegte in te vullen. VoetbalPrimeur.be maakte een lijstje met bekende en onbekende talenten.

Youssoufa Moukoko - Duitsland - 16 jaar
Moukoko is geboren in 2004 en speelt voor Dortmund. Transfermarkt plakt maar liefst 10 miljoen euro op hem. De Duitse Ghanees kon ook al 14 wedstrijden spelen in de Bundesliga. Daarin scoorde hij ook drie keer. Hij wordt gezien als een van de grootste spits-talenten van de wereld. Dit EK kan hij zich met Duitsland tonen. Hij gaat de strijd aan met Lukas Nmecha van Anderlecht voor een spitsplaats.

Justin Kluivert - Nederland - 21 jaar
Kluivert, spelend voor Leipzig, is een van de speerpunten van jong Oranje. Zijn marktwaarde wordt al geschat op 18 miljoen euro. Hij speelde tot nu toe een wisselvallig seizoen met enkele blessures. In twaalf wedstrijden kon hij minuten maken. Toch kijkt bij Oranje naar Kluivert om het verschil te maken. Hij zal op linksbuiten de concurrentie aangaan met Nog Lang van Club Brugge.

Riqui Puig - Spanje - 21 jaar
Puig speelt al heel zijn leven bij Barcelona. Hij is uitgegroeid tot een van de talentvolste middenvelders van de academie. Transfermarkt schat Puig op 18 miljoen euro. De jongste maanden kon Puig al enkele minuten spelen bij de Catalaanse club. Hij speelde dit seizoen in tien wedstrijden mee en kon al één keer scoren.

Image from Gyazo

Matteo Gabbia - Italië - 21 jaar
Gabbia, de eerste verdediger uit onze reeks, speelt al heel zijn carrière bij AC Milaan. Hij was lang uit met een blessure, maar zou nu toch minuten kunnen opdoen op het EK. De Italiaan is een van de diamanten van de AC Milan-academie. Transfermarkt schat hem op 9 miljoen. Hij speelde veel in het begin van het seizoen, maar toen kwam zijn blessure.

Mason Greenwood - Engeland - 19 jaar
De laatste moeten we u wellicht niet meer voorstellen. Met 50 miljoen veruit de duurste vogel van de reeks. De aanvaller van Manchester United moet Engeland U21 dragen op het EK. Hij speelde op één na elke wedstrijd in 2021. Hij bezit dus genoeg wedstrijdritme om potten te breken.