'Toptrainer' en 'geweldig persoon' Bosz krijgt Leverkusen-ontslag: 'Wilde niemand'

'Toptrainer' en 'geweldig persoon' Bosz krijgt Leverkusen-ontslag: 'Wilde niemand'

23-03-2021 16:26
2

Aan het avontuur van Peter Bosz bij Bayer Leverkusen kwam dinsdagochtend noodgedwongen een einde. De club besloot de Nederlandse trainer op straat te zetten en Hannes Wolf (ex-KRC Genk) aan te stellen. Directeur Rudi Völler geeft aan dat er geen andere mogelijkheid was voor Die Werkself.

Hannes Wolf, de trainer van de O18 van Duitsland, is door Leverkusen aangesteld als vervanger van Bosz. Hij maakt het seizoen af. "De snelheid waarmee dit ontslag tot stand is gekomen, zal voor velen erg verrassend zijn", geeft Völler op een speciaal ingelaste persconferentie aan. "Zeker na de statements die we de afgelopen weken hebben gemaakt. We geloofden dat Peter nog lang bij deze club zou werken, hij heeft hier een idee over voetbal ingebracht zoals we dat altijd al wilden hebben."

Na de prestaties van de afgelopen weken werd de positie van Bosz echter onhoudbaar, zo vertelt Völler. "Wat velen als ondenkbaar achtten en wat niemand wilde, is gebeurd. Het ging op zo'n manier dat er geen hoop meer was dat het de komende weken beter zou gaan."

Völler bedankt Bosz voor bewezen diensten en noemt hem een 'toptrainer' en 'geweldig persoon'. "Het is een nederlaag voor ons allemaal en we hadden het graag anders gezien. De laatste duels ging het echter steeds hetzelfde: we hadden balbezit, balbezit, balbezit en vervolgens was het eerste schot van de tegenstander raak. Vervolgens hadden we geen antwoord. Peter heeft het geprobeerd met zijn staf, maar het hielp niet. Het is belangrijk dat de spelers vertrouwen hebben, de chemie goed is. We hadden niet het idee dat dit nog beter zou worden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie