Hoop voor Antwerp? Voor hetzelfde geld krijgt Club nu een klopke

Hoop voor Antwerp? "Voor hetzelfde geld krijgt Club nu een klopke"

23-03-2021 12:00
12

Antwerp heeft zondag voor het eerst in dertig jaar nog eens gewonnen op Club Brugge (0-2). Wordt de titelstrijd terug spannend? Alex Czerniatynski (ex-Antwerp) en Jan Ceulemans (ex-Club Brugge) laten zich horen. 

"Als ­neutrale fan hoop je dat de kloof voor de start van de Play-Offs nog verkleint, maar er moet al een wonder gebeuren om nog titelspanning te krijgen", zo geeft Czerniatynski aan bij Het Nieuwsblad. "Club is gewoon twee keer ­sterker dan de rest."

Jan Ceulemans houdt nog een stok achter de deur. "Voor hetzelfde geld krijgt Club nu een klopke en wint Antwerp zijn drie resterende duels, Anderlecht (thuis), Moeskroen (uit) en Genk (thuis). Al zie ik dat niet gebeuren. Het is gewoon knap dat Antwerp al quasi zekerheid verwierf over Play-Off 1. Na drie jaar aan de Belgische top mag je stilaan stellen dat Antwerp een blijver is."

Het verschil tussen Club Brugge en Antwerp is nu nog zestien punten. Zelfs na de halvering voor Play-Off 1 zou Antwerp dus nog acht punten moeten goedmaken.