'Juventus bekijkt opties om Pirlo te vervangen na slechte resultaten'

'Juventus bekijkt opties om Pirlo te vervangen na slechte resultaten'

23-03-2021 11:20
1

Andrea Pirlo ligt na de pijnlijke uitschakeling in de Champions League en de teleurstellende resultaten in de competitie hevig onder vuur bij Juventus. De directie van De Oude Dame kijkt de situatie nog even aan, want de club uit Turijn heeft de financiële middelen niet om direct een geschikte vervanger in huis te halen.

Juventus wist in twee wedstrijden enigszins verrassend niet af te rekenen met Porto, waardoor het Europese seizoen in de Champions League opnieuw vroegtijdig strandde. Ook in competitieverband loopt het allesbehalve op rolletjes. Afgelopen zondag werd er in eigen huis met 0-1 verloren van laagvlieger Benevento en is de achterstand op koploper Inter inmiddels opgelopen naar tien punten.

Volgens het Italiaanse Repubblica is Pirlo niet zeker meer van zijn baan na de teleurstellende resultaten van de afgelopen weken. Ontslag is één van de mogelijkheden, maar Juventus heeft niet direct de financiële middelen paraat om een geschikte opvolger in huis te halen. Mochten de resultaten de komende weken erg slecht blijven, kiest De Oude Dame er hoogstwaarschijnlijk voor om assistent Igor Tudor naar voren te schuiven, zodat hij het seizoen af kan maken.

Besluit Juventus om Pirlo pas aan het einde van het seizoen te ontslaan, staat Gian Piero Gasperini (Atalanta Bergamo), Luciano Spalleti (zonder club) en Simone Inzaghi (Lazio) op het verlanglijstje om de plaats van Pirlo als trainer van Juventus in te nemen.