OFFICIEEL: Wolf (ex-KRC Genk) is nieuwe coach van Leverkusen

OFFICIEEL: Wolf (ex-KRC Genk) is nieuwe coach van Leverkusen

23-03-2021 10:35 Laatste update: 10:36
3

Peter Bosz is ontslagen als trainer van Bayer Leverkusen. Dat heeft de club dinsdag bekendgemaakt. De 3-0 nederlaag bij laagvlieger Hertha BSC van zondag is de 57-jarige Nederlander fataal geworden.

Het was al de tiende nederlaag in dit kalenderjaar voor de equipe van Bosz. "Door de ontwikkelingen van de laatste weken zijn we tot het besluit gekomen, dat het ontslag van Peter Bosz onvermijdelijk is", zegt directeur Rudi Völler op de clubwebsite. "De 3-0 nederlaag bij Hertha BSC was helaas het teken dat onze ploeg de laatste tijd telkens weer in hetzelfde patroon vervalt."

"Het is ons niet gelukt af te rekenen met de terugkerende fouten en weer de succesvolle weg in te slaan", vervolgt Völler. "Na een zakelijke en open analyse van de sportieve situatie zijn we daarom overeengekomen ondanks de grote waardering voor Peter Bosz tot een breuk te komen." Leverkusen is door de slechte reeks afgezakt naar plek zes in de Bundesliga

Naast Bosz moeten ook zijn assistenten Hendrie Krüzen en Rob Maas per direct vertrekken. Hannes Wolf, de ex-coach van KRC Genk, neemt tot het einde van het seizoen de honneurs waar. Hij zal worden bijgestaan door Peter Hermann.