Vandevoordt breekt door bij KRC Genk: Groter wow-gevoel dan Courtois

Vandevoordt breekt door bij KRC Genk: "Groter wow-gevoel dan Courtois"

23-03-2021 11:00
14

KRC Genk richt zijn pijlen nu volledig op Maarten Vandevoordt. Danny Vukovic heeft de club inmiddels verlaten. Ex-doelman Laszlo Köteles heeft er alle vertrouwen in, want hij is onder de indruk van Vandevoordt. Hij ziet hem zelfs meer présence uitstralen dan Thibaut Courtois.

"Een nieuw wonderkind", geeft Köteles aan bij Het Belang Van Limburg. "Maar wel een totaal andere stijl als Courtois, zowel op als naast het veld. Op jonge leeftijd was Courtois vocaal heel aanwezig in de groep. Zowel op het veld als in de kleedkamer."

"Als zestienjarige had hij er geen problemen mee om Matoukou of João Carlos op hun plichten te wijzen", herinnert Köteles zich nog. "Thibaut is nooit op zijn mondje gevallen. Vandevoordt is stiller, iets meer ingetogen. Maar op het veld vind ik hem wel meer présence hebben als Courtois op die leeftijd."

Köteles dicht hem dan ook een grote toekomst toe. "Mijn wow-gevoel is groter bij Vandevoordt dan bij Courtois. Hij heeft een meer attractieve stijl van keepen. De echte vergelijking, die kunnen we pas over vijf jaar maken. Wanneer Courtois nog steeds de nummer één is bij Real en Vandevoordt het doel verdedigt van Barcelona", lacht de Hongaar.