Daam Foulon geniet in Italië na zege tegen Juventus: “Veel berichtjes gekregen”

Daam Foulon geniet in Italië na zege tegen Juventus: “Veel berichtjes gekregen”

23-03-2021 08:28
1

Daam Foulon stond afgelopen weekend in de basis bij Benevento. De tegenstander van dienst was niet mals: Juventus. Benevento stuntte echter en won met 0-1. De ex-Waasland-Beveren-speler geniet in Italië en reageerde tegenover Het Nieuwsblad.

Foulon verwachtte niet dat hij in de basis zou starten. “Meestal horen we dat pas een dag of twee dagen voor de match. Onze coach (Pippo Inzaghi, red.) wilde tegen Juventus wat extra stabiliteit inbouwen door met vijf verdedigers te spelen. Ik nam de hele linkerflank voor mijn rekening en dat lig me wel. Sowieso was het een opsteker.”

Het is niet altijd rozengeur en maneschijn. “Enkele weken geleden tegen Hellas Verona mocht ik vroeg invallen, maar maakte ik een own goal, speelde ik een slechte eerste helft en werd ik bij de rust opnieuw gewisseld. Om maar te zeggen dat het niet elke week feest kan zijn. Het is wel fijn dat de trainer mij vertrouwen en kansen blijft geven.”

Benevento stuntte met 0-1 en verraste zo vriend en vijand. “Iedereen was uiteraard blij, maar we beseffen ook dat we pas echt kunnen vieren als het seizoen voorbij is en we zeker zijn van het behoud. Maar een fijne ervaring was het sowieso. Ik heb veel berichtjes gekregen na de match.”

“En ik moest toch even in mijn arm knijpen toen ik vanmorgen wakker werd. Winnen tegen Juventus, dat blijft ongelofelijk. Anderzijds blijf ik me wel afvragen hoe deze match zou zijn geweest mét supporters. Dat had het volgens mij nog mooier gemaakt”, aldus Foulon.