Het was sublieme zet van Vercauteren om Lamkel Zé te houden, tegen iedereen in

"Het was sublieme zet van Vercauteren om Lamkel Zé te houden, tegen iedereen in"

22-03-2021 23:22
4

Royal Antwerp FC slaagde er voor het eerst in ruim dertig jaar in om nog eens te winnen bij Club Brugge: 0-2. De openingstreffer werd verzorgd door ... Didier Lamkel Zé. Na zijn verguisde seizoensbegin is het woelwater onder Frank Vercauteren zowat uitgegroeid tot de grote uitblinker, merkt ook het panel van Extra Time.

"Ik lach me soms rot met die gozer, want als je trainer bent en je moet met hem werken ...", trapte Johan Boskamp het hoofdstukje Lamkel Zé af. "Maar gisteren was die sterk aan de bal, hoe hij die bijhoudt." Daarop pikte Peter Vandenbempt gretig in. "Hij reageert gewoon het scherpst. Hij is het meest wakker op die fase, want Kossounou staat toch ook een beetje te slapen", is de journalist streng voor de Club-verdediger. "Dat niet alleen, Peter, als je ziet wat hij doet wanneer hij de bal heeft ... Zo kan de rest aansluiten", neemt Boskamp weer over.

Ook Filip Joos moeide zich in de debatten. "Hij kan de twee, hé", is hij evenzeer onder de indruk van Lamkel Zé. "Met Mbokani heb je het bijhouden en nog louter het bijhouden, want hij is nooit de snelste geweest. Zé kan het ook, maar duikt ook de hoeken in. Vercauteren, echt, sublieme zet om hem te houden tegen iedereen in en ook om hem diep te zetten. Hij moest natuurlijk ook, want wie anders? Maar toch."

"Ook dat afwerken door de benen, dat zie je vaak dat ze dat zeggen, maar dit ...", verwijst Joos naar de treffer van de Kameroener. "Ik denk altijd: krul die bal rond die keeper. Ik vind door de benen afwerken zo riskant. Echte toppers doen dat wel."