De inbreng van de JPL op het EK U21, van Jong Oranje tot Danish Dynamite

De inbreng van de JPL op het EK U21, van Jong Oranje tot Danish Dynamite

22-03-2021 21:50 Laatste update: 22-03-2021 21:50
8

Woensdag start de groepsfase van het EK U21. De Jupiler Pro League levert enkele spelers af. VoetbalPrimeur.be maakte er een lijstje van. De Rode Duivels U21 konden zich niet kwalificeren.

Noa Lang
De ster van Club Brugge is er bij voor Nederland. Lang geraakte niet geselecteerd voor Oranje, maar dus wel voor jong Oranje. Nederland neemt het op tegen Duitsland, Roemenië en Hongarije. Lang kan deze selectie gebruiken als springplank naar het EK dat in de zomer op het programma staat

Bruun Larsen
De Anderlecht-speler werd geselecteerd voor Denemarken. Larsen doet het behoorlijk onder Kompany. Hij startte al enkele keren, en de keren dat hij inviel liet hij een goede indruk na. Hij speelt met Denemarken tegen Rusland, Frankrijk en IJsland.

Lukas Nmecha
Ook Lukas Nmecha is van de partij. Hij neemt het samen met Niklas Dorsch op tegen Noa Lang. We moeten u niet vertellen hoe waardevol Nmecha al was voor Anderlecht. Hij zorgde meermaals voor de punten in de wedstrijden van paars-wit. Dat loont nu dus met een U21-selectie.

Niklas Dorsch
Dorsch van KAA Gent mag de selectie van Duitsland vervoegen. De zomer-aankoop deed het al behoorlijk bij KAA Gent. Zonder Odjidja laat hij het middenveld zeker voldoende draaien. Duitsland neemt het op tegen het Oranje van Lang, Hongarije en Roemenië. 

Bastien Toma
Toma mag namens KRC Genk Zwitserland vervoegen. Hij startte dit seizoen nog niet al te veel, maar liet zich wel zien als hij speelminuten kreeg. Hij moet ook opboksen tegen kleppers als Heynen, Thorstvedt en Hrosovsky. Zwitserland krijgt een moeilijke opgave met Engeland, Kroatië en Portugal in de groep.

Vanaf woensdag wordt de groepsfase afgewerkt. De knock-out fase volgt later dit jaar bij de volgende interland-break.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie