UPDATE: ‘Club krijgt goed nieuws omtrent transferdossier van Haksabanovic'

UPDATE: ‘Club krijgt goed nieuws omtrent transferdossier van Haksabanovic'

22-03-2021 20:38 Laatste update: 25-03-2021 23:52
7

Club Brugge is autoritair koploper in de Jupiler Pro League. Zo lijkt het met zesteien punten voorsprong op de eerste achtervolger, Royal Antwerp FC, op weg naar een nieuwe titel. Bij Blauw-Zwart zijn ze echter al bezig met hun huiswerk voor volgend jaar. Zo liet het volgens het Zweedse medium Fotbolldirekt zijn oog vallen op Sead Haksabanovic.  

Haksabanovic is een 21-jarige winger die actief is bij het Zweedse IFK Norrköping. In 2016 deed Club Brugge al eens poging om hem binnen te halen, maar toen besloot de speler om bij zijn jeugdclub Halstads BK te blijven. Een jaar later trok hij wel naar West Ham United in Engeland. Daar wist de 10-voudig Montenegrijns international nooit door te breken.

Sinds januari 2019 vertoeft hij weer in Zweden bij IFK Norrköping, dat vorige zomer 2,6 miljoen op tafel legde om hem definitief over te nemen van het huidige nummer vijf in de Premier League. Sindsdien was Haksabanovic, wiens marktwaarde op vier miljoen wordt geschat, er goed voor 21 goals en evenveel assists in 69 optredens. 

Update 25/03:
Club Brugge zal een hevige transferstrijd moeten voeren wil het haar target binnenhalen want er staan enkele Europese clubs te wachten voor Haksabanovic. Niet alleen zou er concurrentie heersen van onder meer AS Roma, Atalanta en New York Red Bulls. Daarnaast zal Norrköping proberen het onderste uit de kan te halen. Al lijkt de club wel van plan om mee te werken aan een transfer. "Sead is één van de beste spelers in de Zweedse competitie, het is logisch dat hij heel wat interesse heeft van clubs uit verschillende landen. Vroeg of laat zullen we hem verkopen, maar ik weet niet wanneer. Het hangt af van welke aanbiedingen we binnen krijgen", aldus hoofdscout Stig Torbjörnsen bij het Italiaanse ForzaRoma.