'Je droomt soms een beetje, maar verwachtte niet dat ik bij het grote Oranje zat'

'Je droomt soms een beetje, maar verwachtte niet dat ik bij het grote Oranje zat'

22-03-2021 20:15
5

Noa Lang is niet teleurgesteld dat hij zich maandag bij Jong Oranje moest melden. De vleugelaanvaller van Club Brugge, die in ons land furore maakt en nadrukkelijk op de deur klopte bij het 'grote' Oranje, heeft zin in het eindtoernooi met het beloftenteam.

Een belletje van bondscoach Frank de Boer bleef uit en dus wist Lang dat hij met Jong Oranje mee naar het EK onder 21 zou gaan. "Eerlijk gezegd had ik ook niet verwacht dat ik bij het grote Oranje zou zitten", zegt de aanvaller tegen De Telegraaf. "Je droomt er wel een beetje van, maar ik had het EK met Jong Oranje al in mijn hoofd zitten. Dat is voor mij goed."

De spelersgroep, uitgekozen door bondscoach Erwin van de Looi, heeft zin in het avontuur in Hongarije. "Het leeft zeker bij ons, want het is een mooi podium voor iedereen om zich te laten zien en om Nederland op de kaart te zetten", laat Lang weten. "We spelen tegen een aantal goede voetballanden en vooral Jong Duitsland is een mooie tegenstander."

Naast de leeftijdsgenoten van Duitsland speelt Jong Oranje ook nog tegen Jong Hongarije en Jong Roemenië. Als het keurkorps van Van de Looi eerste of tweede wordt, plaatst het zich voor de kwartfinale van het EK onder 21. Die zal eind mei gespeeld worden.