Referee Department geeft uitleg over afgekeurde goal van KV Oostende

Referee Department geeft uitleg over afgekeurde goal van KV Oostende

22-03-2021 19:05 Laatste update: 19:08
16

We keren terug naar minuut 43 in het duel tussen Moeskroen en KV Oostende. Oostende lijkt via Fashion Sakala op voorsprong te klimmen na een hoekschop. Maar dan wordt de scheidsrechter tot de orde geroepen door de VAR. Vervolgens wordt het doelpunt toch afgekeurd wegens buitenspel. Het Referee Department geeft tekst en uitleg op haar website.  

In minuut 43, bij een hoekschop van KV Oostende, komt de bal tot bij Oostende aanvaller Sakala die met de borst de bal raakt in het strafschopgebied. De bal komt terug van de deklat en wordt in doel getrapt. Op het ogenblik van het balcontact blijkt Arthur Theate buitenspel te staan. Omdat er contact is tussen Theate en de Moeskroen-verdediger die bij hem staat, wordt de Oostende-speler als actief gezien.

Theate hinderde de speler van Moeskroen in die fase. Aanvankelijk keurde de scheidsrechter het doelpunt goed tot de VAR de beelden bekeek. Na het zien van de beelden besliste de scheidsrechter om het doelpunt alsnog af te keuren. Dit was volgens het Referee Department de juiste beslissing. Het gaat dan ook akkoord met de VAR-interventie en de eindbeslissing van de scheidsrechter.