'Spelers en staf van Arsenal krijgen bezoek van politie na buitenlandse reis'

'Spelers en staf van Arsenal krijgen bezoek van politie na buitenlandse reis'

22-03-2021 16:15 Laatste update: 16:03

Spelers en staf van Arsenal hebben na terugkomst uit Griekenland bezoek gehad van de Britse politie. The Gunners speelden een uitwedstrijd in de Europa League bij Olympiakos (1-3 winst) en moesten dus het Verenigd Koninkrijk verlaten.

De regel is daar dat je na een buitenlandse reis tien dagen in quarantaine moet of dat je je op de vijfde dag laat testen. De spelers van Arsenal hadden echter al eerder een negatieve test gedaan na terugkeer uit Griekenland en dat is voor profvoetballers voldoende om daarna weer aan het werk te mogen.

De Britse politie had daar echter geen boodschap aan. Volgens The Athletic zijn er agenten bij diverse spelers en stafleden langs geweest om te controleren of ze zich wel aan de quarantaineplicht hielden. Eén dag nadat alle spelers van Arsenal een negatieve coronatest afleverden, bonsde de politie op de deuren.

Alle mensen waren echter 'gewoon' thuis en konden uitleggen waarom ze toch naar de training waren geweest. Uiteindelijk vertrok de politie zonder bekeuringen uitgedeeld te hebben.