UPDATE: Lukaku mag dan toch meespelen met de Rode Duivels

UPDATE: Lukaku mag dan toch meespelen met de Rode Duivels

22-03-2021 14:10 Laatste update: 17:14
10

De Rode Duivels staan voor een tweeluik tegen Wales en Tsjechië. Roberto Martinez mag Romelu Lukaku bij de groep verwachten, maar Inter en de Milanese gezondheidsdienst wil liever niet dat de aanvaller speelt.

Bij Inter hebben de voorbije tijd Danilo D’Ambrosio, Samir Handanovic, Stefan de Vrij en Matias Vecino positief getest. Inter had daarom het liefst al haar internationals in Italië gehouden. Het zag er een tijd naar uit dat Lukaku niet naar ons land mocht afreizen vanwege ATS, de de Milanese gezondheidsdienst, maar uiteindelijk vliegt de aanvaller toch over.

Buitenlanders mogen Italië verlaten als dat met een privévliegtuig gebeurt en ze tot 31 maart in quarantaine gaan. België speelt al op 24 maart tegen Wales en op 27 maart tegen Tsjechië. Volgens Het Laatste Nieuws meent Inter dat spelers enkel mogen trainen. Vliegen naar nog een ander land (Tsjechië) zou al helemaal niet mogen. Nu dat zijn de Italiaanse regels. Het is afwachten hoe de Belgische bond deze zal hanteren.

UPDATE: Op een filmje van Eleven Sports is te zien hoe Lukaku is gearriveerd op het trainingscomplex van de Rode Duivels. 

UPDATE: Lukaku is in België én kan ook meespelen met de Rode Duivels. Dat heeft de Belgische voetbalbond aangegeven tegenover Sporza. Er was nog even onduidelijkheid of de spits wel mocht meespelen in de komende interlands, maar volgens de KBVB bestaat er geen twijfel over: Lukaku kan (en zal waarschijnlijk) uitkomen voor de nationale ploeg.