De Laet niet bij Rode Duivels: Zijn leeftijd? Dat is enkel een voordeel

De Laet niet bij Rode Duivels: "Zijn leeftijd? Dat is enkel een voordeel"

22-03-2021 13:30
15

Ritchie De Laet (32) lijkt het EK stilaan te mogen vergeten. Ook voor deze interlandbreak heeft bondscoach Roberto Martinez hem niet gekozen. Patrick Goots vindt dat kennelijk vreemd. 

"Met iemand als De Laet haal je er een zeer polyvalente speler bij, die op minstens vier posities kan spelen", geeft Goots aan bij Gazet Van Antwerpen. 'En iemand die nooit zal klagen omdat hij niet mag spelen, maar die wel álles zal geven als Martinez hem nodig zou hebben. Kijk ook naar de topper op Brugge: De Laet was een van de uitblinkers. Secuur in de duels, maar ook snel in de omschakeling.'

Mogelijk speelt zijn leeftijd wel een rol bij de keuze van Martinez. 'Zijn leeftijd? Dat is eerder een voordeel. Met zijn maturiteit én mentaliteit is hij een meerwaarde. Zeker op zo'n EK. Dan heb je mannen nodig met wie je naar de oorlog kan gaan, die het klappen van de zweep kennen', benadrukt Goots.

De Laet zelf leek niet zo wakker te liggen van zijn niet-selectie. "Een beetje rust is welgekomen. Op zo'n trainingskamp kun je beter de jonge gasten ervaring laten opdoen voor wanneer het echt aan hen is", liet de verdediger zondag optekenen.