Suárez flirt weer met terugkeer naar Ajax: 'Ik ben altijd van jullie'

Suárez flirt weer met terugkeer naar Ajax: 'Ik ben altijd van jullie'

22-03-2021 12:40
3

Luis Suárez heeft op de sociale media weer met Ajax geflirt. De Uruguayaanse spits van Atletico Madrid maakte dit weekend zijn 500e officiële doelpunt en dat was reden voor de Amsterdammers om hem daarmee te feliciteren.

Suárez maakte een aanzienlijk deel van die treffers namelijk in een Ajax-shirt en dus besloot de koploper van de Eredivisie om hem op de officiële kanalen te feliciteren. De goalgetter van Atlético reageerde daar rap op, bedankte Ajax en liet weten dat 'ik altijd van jullie ben'.

Eerder vertelde hij ook al aan ESPN hoe trots hij is dat hij doelpunten voor Ajax heeft gemaakt. "Ik droomde ervan om naar Europa te gaan en daar te scoren. Dat ik toen als aanvoerder van Ajax een goal mocht maken, was echt ongelofelijk. Mijn periode daar, met een jaar waarin ik ongeveer vijftig goals maakte, was geweldig voor mijn ontwikkeling en mijn ambitie om de top te halen."

De nu 34-jarige Uruguayaan speelde tussen 2007 en 2011 voor Ajax en was in 110 competitiewedstrijden goed voor 83 doelpunten. Daarnaast kwam hij in dertig Europese duels tot zestien doelpunten voor Ajax.