KAA Gent met hakken over de sloot: Goed voetbal doet er niet toe

KAA Gent met hakken over de sloot: "Goed voetbal doet er niet toe"

22-03-2021 12:15
2

KAA Gent mag nog dromen van Play-Offs na een zuinige 1-0 tegen Cercle Brugge. Alessio Castro-Montes beseft dat de match niets om het lijf had. Een late penalty zorgde voor de beslissing. 

Castro-Montes had zelfs een rebound nodig om die penalty te scoren. "Ik hield het spannend met die strafschop", lacht hij op de officiële website. "Maar eerlijk, ik trapte hem slecht. Ik was opgelucht dat ik hem in de rebound wel tegen de netten wist te trappen, want het was een belangrijk moment. Ik stond aangeduid om de penalty te trappen. Of ik de volgende wil trappen? Zeker, maar dat zal van de trainer afhangen."

Verder had KAA Gent bitter weinig doelkansen. "Beide helften getuigden niet van mooi voetbal. In de eerste helft kwamen we nooit in ons spel. De tweede helft was niet veel beter. Druk en gebrek aan vertrouwen. Ik denk dat dat twee bepalende factoren waren vandaag."

De drie punten zijn echter het belangrijkste. "Het was een match die we absoluut moesten winnen en gelukkig deden we dat. Was het mooi om naar te kijken? Nee, maar goed voetbal doet er op dit moment niet meer toe. We hebben dit seizoen al goed voetbal gebracht, maar vaak leverde het niets op. Nu was het omgekeerd en het loonde."