'Xabi Alonso gaat in Duitsland beginnen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer'

'Xabi Alonso gaat in Duitsland beginnen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer'

22-03-2021 11:08

Volgens het Duitse BILD wordt Xabi Alonso aankomende zomer de nieuwe trainer van Borussia Mönchengladbach. De 39-jarige Spanjaard is momenteel nog trainer van Real Sociedad B, waar zijn contract aan het einde van het seizoen afloopt.

BILD plaatste maandagochtend een silhouet-foto met de tekst: 'Deze wereldster wordt de nieuwe trainer van Gladbach, spectaculair!' Op Twitter gaat de naam van Xabi Alonso rond, die afgebeeld lijkt te worden in het artikel van BILD. Het zou voor de voormalig middenvelder zijn eerste baan als hoofdcoach worden van een eerste elftal. Na het beëindigen van zijn actieve loopbaan bij Bayern München in 2017 was Alonso werkzaam bij Real Madrid als jeugdtrainer en dus bij Real Sociedad, waar hij het tweede elftal onder zijn hoede had.

Met het uitkomen van dit nieuws kunnen alle speculaties rondom het mogelijke vertrek van Erik ten Hag naar Duitsland de prullenbak in. De trainer van Ajax werd diverse keren gelinkt aan Gladbach, maar de huidige nummer tien van de Bundesliga heeft in Alonso een andere trainer gevonden. Alonso wordt in Gladbach de opvolger van Marco Rose, die vertrekt naar Borussia Dortmund. Zowel Gladbach als Real Sociedad hebben het nieuws nog niet bevestigd.