Kritiek op teleurstellende Man United-captain Maguire: 'Komt ook motoriek tekort'

Kritiek op teleurstellende Man United-captain Maguire: 'Komt ook motoriek tekort'

22-03-2021 09:45
4

Dirk Kuyt denkt dat Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer zijn tactiek aanpast aan het onvermogen van aanvoerder Harry Maguire. De centrale verdediger krijgt regelmatig veel kritiek te verduren en ook Kuyt denkt dat Maguire tekort komt voor de absolute top.

Kuyt zat zondagmiddag in de studio bij Ziggo Voetbal om de wedstrijd United-Leicester City (1-3) te analyseren en sprak zich daar kritisch uit over Maguire. "Hij mist niet alleen snelheid voor de absolute top, maar je ziet ook dat hij in zijn motoriek tekort komt", begint Kuyt over de 28-jarige aanvoerder.

De Nederlandse ex-speler van Liverpool denkt dat Solskjaer zijn spelopvatting aangepast heeft aan de gebreken van Maguire. "Ik denk daarom dat de manager van United ervoor heeft gekozen om ver ingezakt te staan."

Collega Jan van Halst ziet dat Maguire niet alleen verdedigend, maar ook aanvallend tekort komt. "Van een speler van Manchester United mag je gewoon verwachten dat hij minder opbouwende fouten maakt", vindt Van Halst.