FC Barcelona geeft galavoorstelling tegen Januzaj, met hoofdrol voor Messi

21-03-2021 23:00
7

FC Barcelona heeft tegen Real Sociedad een stevig statement afgeleverd: het wil zich nog mengen voor de titel! Vooral Sergiño Dest en Lionel Messi droegen bij aan de 1-6 overwinning op de Baskenclub, waar Adnan Januzaj op de bank startte.

Sociedad is normaal gesproken een taaie tegenstander voor Barcelona, maar deze keer niet. De Catalanen dansten met speels gemak langs de thuisclub, al liet de openingsgoal even op zich wachten. Uitgerekend Antoine Griezmann maakte die tegen z'n oude club. Dest schoot nog voor de rust de 0-2 binnen. Sociedad kreeg in de openingsfase wat kleine kansen, maar niet meer dan dat.

Gespeeld was de wedstrijd nog niet, maar toen Dest na rust ook nog 0-3 maakte leek wel duidelijk wie de wedstrijd zou gaan winnen. De Amerikaan eiste de hoofdrol op bij Barcelona en werd uitbundig geknuffeld door z'n ploeggenoot Lionel Messi. De Argentijn maakte kort na de 0-3 zelf de 0-4. Dat deed hij na een schitterende pass van Sergio Busquets.

De ingevallen Ousmane Dembélé deed ook een duit in het zakje met de 0-5. Had Sociedad dan helemaal niets in te brengen? Jawel. Ander Barrenetxea maakte er nog 1-5 van, maar dat was er een voor de statistieken. Messi bepaalde de eindstand in blessuretijd op 1-6. Op  het uur was Januzaj nog ingevallen, maar vanzelfsprekend viel er weinig eer te rapen.

Barcelona doet wat het moet doen en verkleint het gat met Atlético Madrid tot vier punten. De nederlaag heeft geen gevolgen voor Sociedad, dat vijfde blijft staan. Het behalen van de vierde plaats is een utopie.