Seraing komt dichter bij barragematch, efficiënt Deinze gaat op en over Club NXT

Seraing komt dichter bij barragematch, efficiënt Deinze gaat op en over Club NXT

21-03-2021 21:59

Ook in Eerste Klasse B naderen we stilaan het einde. Sinds vorig weekend is Union Saint-Gilloise zeker van promotie, maar ook de tweede maakt nog kans. RFC Seraing blijft de touwtjes daar het stevigst in handen houden, terwijl Club NXT nog maar eens onderuit ging.

Seraing - RWDM 1-0
Belager KVC Westerlo had vrijdag nog 2-2 gelijkgespeeld tegen kersvers kampioen Union, waardoor Seraing een goede zaak kon doen. Tegen RWDM liep het echter niet van een leien dakje. Pas na ruim een uur spelen vond de thuisploeg een gaatje, toen Abdoulie Jallow zijn duivels ontbond. Het werd nog een paar keer heet onder de voeten, maar uiteindelijk sleepten de Luikenaars die 1-0 in de wacht.

Daardoor staat Seraing nu op 45 punten. Het loopt er twee uit op Westerlo, dat nu liefst acht punten in het krijt staat, met nog vier speeldagen op de teller. Het grootste gevaar lijkt zo van Lommel SK te zullen komen. De ambitieuze Limburgers volgen 'slechts' op vijf stuks. Het nummer twee mag in een rechtstreeks duel met het nummer zeventien uit Eerste Klasse A vechten om promotie.

Club NXT - Deinze 2-4
Voor hekkensluiter Club NXT stond er weer een nieuwe kans op het programma om de tweede zege van het seizoen binnen te hengelen. De Bruggelingen startten dan ook furieus tegen Deinze. Eerst kwam Maxim De Cuyper nog een teentje te kort, maar nog voor minuut tien trof Thomas Van den Keybus toch raak. De Brugse jongelingen waren baas, maar de bezoekers bleken dodelijk efficiënt. Tot twee keer toe scoorde Dylan De Belder, met een 1-2-ruststand tot gevolg.

Na de onderbreking kreeg Club NXT meteen een dreun te verwerken met de razendsnelle 1-3 via Mehdi Tarfi. De belofteploeg moest reageren, maar kreeg weinig grip op de partij. Een kwartier voor affluiten lukte Romeo Vermant dan toch de aansluitingstreffer. Wie hoopte op een spetterend slot, kwam echter bedrogen uit, want haast meteen zorgde alweer De Belder voor 2-4. Daar zou het ook bij blijven.