Oblak kroont zich tot de held van Atlético Madrid, bal ligt bij FC Barcelona

21-03-2021 20:32

Atlético Madrid heeft de voorsprong op FC Barcelona vergroot naar zes punten. Daar was een overwinning op Alavés voor nodig en die kwam er: 1-0. Weer was Luis Suárez de matchwinner.

Atlético worstelde lang met Alavés. De Madrilenen dachten na een kwartier spelen aan een strafschop omdat Edgar Mendez hands zou hebben gemaakt, maar de VAR oordeelde anders. Na dat moment was de grootste kans voor Suárez, die vlak voor rust miste.

Maar na de theepauze was het wel raak voor de clubtopscorer van Atlético. Hij opende na 54 minuten de score met een loepzuivere kopbal in de verre hoek en maakte zo z'n 500e clubdoelpunt. De treffer van Suárez leek genoeg voor de drie punten, maar in de slotfase kreeg Alavés de perfecte mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. De scheidsrechter legde de bal op de stip na een overtreding van Stefan Savic. Echter wist Jan Oblak zich te onderscheiden en het buitenkansje onschadelijk te maken.

En dus is de voorsprong van Atlético op Barcelona zes punten. De ploeg van trainer Ronald Koeman speelt later op zondag nog uit bij Real Sociedad.