Deschacht: Het is een verrassend positief seizoen geworden voor ons

Deschacht: "Het is een verrassend positief seizoen geworden voor ons"

21-03-2021 20:28
5

SV Zulte Waregem verloor met duidelijke cijfers op het veld van RSC Anderlecht met 4-1. Nochtans begonnen de West-Vlamingen niet slecht met een vroeg doelpunt via Jelle Vossen maar een rode kaart liet de wedstrijd kantelen. Olivier Deschacht was teleurgesteld na de nederlaag.

Olivier Deschacht speelde 20 jaar voor Anderlecht maar was vastberaden om hen de das om te doen in de strijd om Play Off 1. Het werd voor Deschacht een sisser met een 4-1 nederlaag. De rode kaart voor Damien Marcq was allesbepalend. "Kijk, het been van Ashimeru komt onder de zool van Damien (Marcq) terecht. Ik ken Damien, hij zou dit nooit met opzet doen maar ja de scheidsrechter bekijkt het objectief en geeft een rode kaart. Maar iedereen die voetbal gespeeld heeft weet dat dit onopzettelijk was en dat dit een zeer strenge rode kaart is. Die fase is wel heel beslissend voor de wedstrijd want daarvoor stonden we goed en komen we zelfs op voorsprong", aldus Deschacht aan Eleven Sports na de wedstrijd.

Door deze nederlaag is Zulte Waregem uitgeschakeld voor Play Off 1, maar Deschacht kan dat plaatsen. "We zijn begonnen aan dit seizoen om ons te redden en erin te blijven. Dat we nog meestrijden om een Play Off 1 plaats is fantastisch. Dus we mogen tevreden zijn over ons seizoen, het is verrassend positief. We gaan nu nog drie wedstrijden alles geven", verklaarde Deschacht.