De Laet heer en meester voor Antwerp: Hadden het in de hand

De Laet heer en meester voor Antwerp: "Hadden het in de hand"

21-03-2021 15:45 Laatste update: 15:45
16

Ritchie De Laet heeft de nul kunnen houden bij Antwerp tegen Club Brugge (0-2). De Laet toonde zich na de partij erg tevreden over de verdedigende prestatie van het hele team. 

"Ik denk dat het tactische plan perfect gewerkt heeft", vertelt hij aan Eleven Sports. "We hadden het in de hand en kwamen 0-2 voor. Met zo'n blok ben je dan vrij zeker dat je drie punten gaat pakken. Iedereen wilde vechten en zijn hoofd ervoor gooien. Als iemand een foutje maakte, maakte iemand anders dat goed", benadrukt hij.

Toch beseft De Laet dat Club een trapje hoger staat. "Het klassement liegt niet, we moeten allemaal eerlijk zijn. Club Brugge is een klasse apart. Deze zege doet dan ook extra deugd en is absoluut welkom. Of we nu zeker zijn van Play-Off 1? Zeg nooit nooit, we doen nooit iets op de makkelijke manier. Veel zal duidelijk worden na de topper tegen Anderlecht."

De Laet kreeg deze week weer geen uitnodiging voor de Rode Duivels. "Dat was mooi geweest, het is nu niet zo", toont hij zich nuchter. "Het is een lang seizoen geweest, nu heb ik wat rust. Je kan sowieso beter de ervaring gunnen aan jongere spelers", geeft hij nog aan.