Efficiënt Antwerp neemt de drie punten mee uit Jan Breydel

21-03-2021 15:23 Laatste update: 15:45
131

Zondagnamiddag werd er een onvervalste topper afgwerkt in de Jupiler Pro League. Het nummer één tegen het nummer twee. Autoritair koploper Club Brugge tegen Royal Antwerp FC. Uiteindelijk was het toch de tweede uit het klassement die aan het langste eind trok. Antwerp klopte Club met 0-2.

We kregen een rustig begin van de eerste helft te zien waar het wachten was op doelgevaar. Wanneer dat gevaar er dan voor de eerste keer kwam was het ook meteen raak. Antwerp-doelman Ortwin De Wolf pakte uit met een verre uittrap. De Brugse verdediging verkeek er zich op en Didier Lamkel Zé kon alleen op Simon Mignolet af gaan. Hij bleef koelbloedig en bracht Antwerp 0-1 voor. Dan moest Brugge komen, maar echte grote kansen kwamen er niet. Het was vooral gevaarlijk via voorzetten vanop de zijkant, maar de kopballen misten richting. We leken dan met 0-1 te gaan rusten, maar vlak voor rust veroorzaakte Clinton Mata nog een penaltyfout. Lior Refaelov nam de verantwoordelijkheid op zich en knalde de bal onhoudbaar binnen. En zo gingen we met een 0-2 voorsprong voor Antwerp de rust in.

De tweede helft bracht vooral veel strijd. De eerste minuten waren veel overtredingen en ook enkele kleine opstootjes. Club Brugge deed er nog wel alles aan om de achterstand weg te werken. Vanaken kwam het dichtste bij een doelpunt, maar zijn uithaal strandde op de lat. Lang zette De Wolf ook nog eens aan het werk, maar verder kwam Club niet. Antwerp verdedigde zeer scherp en maakte het moeilijk voor de Brugse aanval. Er vielen geen doelpunten meer te noteren in de tweede helft. Er viel wel nog een rode kaart te noteren voor Noa Lang. Hij kreeg twee keer geel na fouten op Faris Haroun en Maxime Le Marchand.

Dankzij deze overwinning maakt The Great Old wat van zijn achterstand goed. Het verstevigt ook zijn tweede plaats in het klassement. De kloof tussen Club Brugge en Antwerp bedraagt nu zestien punten. Wanneer deze in de Play-Offs worden gehalveerd zijn het er ‘nog maar’ acht. Er moeten nog drie wedstrijden worden afgewerkt in de reguliere competitie. De troepen van Francky Vercauteren spelen onder andere nog tegen RSC Anderlecht en KRC Genk. Ook Club Brugge heeft nog een duel tegen Anderlecht voor de boeg.