Ndayishimiye maakt bijzondere omslag mee bij Willem II: 'Het is erg gek'

Ndayishimiye maakt bijzondere omslag mee bij Willem II: 'Het is erg gek'

21-03-2021 11:18
0

Mike Trésor Ndayishimiye heeft zijn spel dit seizoen moeten aanpassen bij Willem II, ten opzichte van een jaar eerder. De 21-jarige belofteninternational strijdt dit seizoen om handhaving in de Eredivisie met Willem II, waardoor hij andere dingen moet doen.

Het valt op dat Trésor minder frivool speelt, vergeleken met het vorige seizoen. In gesprek met Omroep Brabant vertelt hij dat hij zijn acties echter wil blijven maken. "Nee! Dat zijn mijn kwaliteiten, die moet ik blijven houden", stelt hij duidelijk. "Maar je moet het nu omdraaien naar het team toe. Je moet nu niet alleen op bepaalde momenten of in balbezit actief zijn. Je moet je verdedigende taak natuurlijk sowieso invullen, maar in deze situatie moet je nog meer bijdragen op dat gebied."

Waar Willem II eerder dit seizoen nog in Europees verband actief was, vecht de ploeg van Zeljko Petrovic nu tegen de degradatie. "Zeer gek, maar ook zeer leerzaam", vertelt Trésor daarover. "Je moet elke dag met jezelf bezig zijn en je uiterste best doen om zoveel mogelijk bij te kunnen dragen aan het team." Trésor schat de kansen op handhaving positief in voor Willem II. "Ik denk dat we als team goed bezig zijn. Het vertrouwen groeit. Dat moeten we vasthouden."

Willem II staat momenteel op de zestiende plek in de Eredivisie, die aan het eind van het seizoen nacompetitie zou betekenen. Het gat naar de veilige vijftiende plek, die momenteel in handen is van VVV-Venlo, is maar één punt. Willem II heeft nog acht wedstrijden om die achterstand goed te maken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie