De Bruyne bedolven onder lof na gouden invalbeurt: 'Gewoon wereldklasse'

20-03-2021 21:44 Laatste update: 21-03-2021 11:30
16

Manchester City mag zich opmaken voor de halve finales van de FA Cup na winst tegen Everton. Het werd 0-2 tegen The Toffees en daar mag Man City vooral De Bruyne voor bedanken. Met een gouden invalbeurt gidste hij The Citizens voorbij Everton.

De Bruyne had amper tien minuten nodig om Man City aan twee doelpunten en uiteindelijk de overwinning te helpen. Bij het eerste doelpunt was hij betrokken met een schot op de paal, even later scoorde hij zelf. Het leverde hem flink wat lof of in de buitenlandse pers.

Op Twitter deed journalist Manu Heredia het wedstrijdverhaal van De Bruyne uit de doeken. 'Minuut 80, hij valt in. Minuut 84, hij is belangrijk bij het eerste doelpunt. Minuut 90, hij scoort. Wat een voetballer', schreef hij.

Ook Nico Cantor van CBS Sports kon de lof niet op over onze landgenoot. 'Hij viel in en zette meteen orde op zoeken. De Bruyne had vier minuten nodig om voor een scoringsmogelijkheid te zorgen en wist zes minuten later zelf te scoren', aldus Cantor.

Bij talkSport vond men De Bruyne de wedstrijd doen kantelen. 'Waar het verschil ligt tussen Everton en Man City? Bij Man City kunnen ze de briljante De Bruyne inbrengen. Hij speelde een grote rol in het resultaat', klonk het. Eenzelfde verhaal bij The Daily Mail. 'Hij viel tien minuten voor tijd in en kon na amper vier minuten het verschil al maken. Zijn doelpunt was enorm', schreef men.

Muhammad Butt van Squawka zag De Bruyne een belangrijke rol spelen. 'Hij valt in en het tempo gaat meteen de hoogte in. Telkens weer', schreef hij. Jordan-Luke McDonald was laaiend enthousiast. 'De Bruyne en Gundogan zijn gewoonweg wereldklasse!'