De Bruyne gidst Man City met gouden invalbeurt naar halve finales FA Cup

De Bruyne gidst Man City met gouden invalbeurt naar halve finales FA Cup

20-03-2021 20:30

Manchester City staat in de halve finale van de FA Cup. The Citizens hadden het op bezoek bij Everton heel erg lastig, maar weer was Kevin De Bruyne belangrijk voor zijn ploeg door de match helemaal naar zijn hand te zetten. Hij was belangrijk bij de 0-1 en scoorde ook de 0-2.

Everton had de zaken goed voor elkaar op het eigen Goodison Park en was vast van plan om de formatie van trainer Pep Guardiola een lastige avond te bezorgen. Dat lukte ruim tachtig minuten lang heel aardig en de kwartfinale leek dan ook op een verlenging uit te gaan draaien, maar dat was buiten Kevin De Bruyne en Gündogan gerekend. De spelmaker met Turkse roots kopte - na een schot op de lat van De Bruyne - al vallend binnen en bezorgde zijn ploeg tien minuten voor tijd daarmee de voorsprong.

Daarmee noteert Gündogan alweer zijn zestiende (!) seizoenstreffer voor Man City, een ongekend hoog aantal voor een middenvelder die voorheen niet echt bekend stond om zijn doelpuntenproductie. De rol die Guardiola hem toekent, van middenvelder met diepgang, lijkt hem echter op het lijf geschreven te zijn. In blessuretijd maakte De Bruyne aan alle onzekerheid een einde.

City voegt zich met de zege bij Southampton en kan rustig af gaan wachten welke andere clubs de halve finale van de FA Cup nog gaan halen. Zondagmiddag speelt Chelsea op eigen veld tegen Sheffield United en een paar uur later gaat Manchester United op bezoek bij Leicester City. De wedstrijden tussen de laatste vier overgebleven ploegen worden op Wembley gespeeld.