Tielemans over rol bij Rode Duivels: Ik doe wat de coach van me vraagt

Tielemans over rol bij Rode Duivels: "Ik doe wat de coach van me vraagt"

20-03-2021 13:51

Youri Tielemans is een gevestigde waarde bij Leicester City en ook bij de Rode Duivels drukte de jonge middenvelder zijn stempel op de ploeg. Met het uitvallen van Axwel Witsel zijn vele ogen nu op hem gericht, maar hij maakt er zich niet druk om vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Youri Tielemans is 23 jaar maar hij werd ondertussen opgeroepen voor zijn 35e cap. Dat zorgt ervoor dat hij erelid wordt van de KBVB, maar Tielemans blijft er rustig bij. Al is hij wel altijd nieuwsgierig naar de selectie van de bondscoach. "Je bent toch altijd een beetje nieuwsgierig over wie erbij gaat zijn. Zeker nu, nu er veel nieuwe gasten bijkomen. Leuk om te zien dat Sambi Lokonga en Mangala deel uitmaken van de selectie. Het zijn twee goede spelers. Ik ken Albert en zijn broer (Paul-José Mpoku) goed. Met Orel speelde ik samen in de jeugd van Anderlecht. We hebben weleens samen in de auto gezeten naar matchen", aldus Tielemans.

Met het uitvallen van Axel Witsel en de onzekerheid of hij eventueel kan deelnemen aan het EK zijn er vele ogen op Tielemans gericht om die positie over te nemen. "Ik doe wat de coach van me vraagt. Bij de Duivels had ik altijd een redelijk vrije rol waarin ik me offensief mocht uitleven. Maar als de coach zegt dat ik voor de verdediging moet blijven, doe ik dat. In ons systeem hebben we een gulden middenweg gevonden, waarin de ene kan opgaan en de ander blijft hangen, allemaal in functie van de tegenstander", dat vertelde de jonge middenvelder van Leicester City aan Het Nieuwsblad.