Weinig geloof in einde van Deschacht, veteraan kan ook record breken

Weinig geloof in einde van Deschacht, veteraan kan ook record breken

19-03-2021 22:14
1

Er lijkt maar geen slijt op Olivier Deschacht te komen. De inmiddels veertigjarige verdediger speelt nog steeds wekelijks zijn match en is een belangrijke pion geworden bij Zulte Waregem. Een einde aan zijn carrière lijkt er dan ook niet aan te komen.

Deschacht heeft een aflopend contract bij Essevee en kan dan ook afscheid nemen van het profvoetbal na dit seizoen. Bij La Dernière Heure weet men echter dat Zulte Waregem Deschacht probeert te overtuigen om zijn contract toch nog te verlengen.

Ex-ploegmaat Vincent Kompany gelooft alvast niet dat Deschacht ook zal stoppen na dit seizoen. "Ik geloof er niks van", gaf Kompany aan. "Volgend seizoen staat Oli hier opnieuw. Waarom zou hij trouwens stoppen? Hij is nog topfit en supercompetitief. Hij is een sportman die in alle sporten wil winnen. Hij heeft mijn raad niet nodig om te beslissen", klonk het op zijn persconferentie.

Record
Als Deschacht ook beslist om te blijven voetballen kan hij ook een nieuw record breken en de oudste veldspeler ooit in de Jupiler Pro League worden. Dat staat momenteel nog op de naam van Timmy Simons, die 41 jaar en vijf maanden oud was.

De oudste speler ooit zal Deschacht niet kunnen worden. Dat record werd neergezet door voormalige doelman Ratko Svilar, die 46 jaar oud was toen hij stopte met voetballen.