Verheyen vindt De Laet kans verdienen: 'Laat de toekomst even aan de kant'

Verheyen vindt De Laet kans verdienen: 'Laat de toekomst even aan de kant'

19-03-2021 21:15
7

De Rode Duivels komen binnenkort weer in actie en in de selectie van Roberto Martinez zaten weer heel wat jonge jongens met een mooie toekomst. De oudere uitblinkers uit onze competitie lijken geen kans te krijgen, tot onbegrip van Gert Verheyen.

Ritchie De Laet mag gerust één van de beste verdedigers in onze competitie genoemd worden, maar een kans onder Martinez krijgt hij niet. Volgens Verheyen zou hij die kans nochtans verdienen. "Wie altijd schromelijk over het hoofd wordt gezien, is ­Ritchie De Laet", zegt Verheyen in Het Nieuwsblad.

De toekomst versus prijzen
Martinez kiest echter voor jongere jongens. "Ik snap dat Martinez aan de toekomst denkt. Je zit met een gouden generatie, nog steeds. Met wat pech kan het snel gaan. Dat zie je nu wel bij Witsel en Hazard. Maar waar gaat het over op dit moment? Of we met deze generatie iets kunnen winnen", aldus Verheyen. "In aanloop naar een toernooi moet je dat toekomstgericht selecteren dan even aan de kant zetten."

"De toekomst begint pas weer na het EK. En De Laet is gewoon een steengoede verdediger. Als we het hebben over uitblinkers bij de Belgische topploegen, hoort hij daarbij. En constant, hè. Bovendien kan hij op alle posities terecht in de driemansdefensie én je kan hem zelfs als wingback gebruiken. Op beide kanten", doet Verheyen een pleidooi voor de Antwerp-verdediger.