Martinez legt keuze voor Lokonga bij Rode Duivels uit: Specifieke profielen

Martinez legt keuze voor Lokonga bij Rode Duivels uit: "Specifieke profielen"

19-03-2021 21:00
15

Binnenkort staan er weer interlands op het programma en dat betekent dus dat Roberto Martinez zijn selectie moest bekendmaken. Daarin zit ook Albert Sambi Lokonga voor het eerst. Een beslissing die bij veel fans de wenkbrauwen deed fronsen. Roberto Martinez geeft meer uitleg bij die selectie.

Ook Mats Rits en Bryan Heynen werden genoemd als mogelijke kandidaten. Toch koos Martinez voor de jongere Orel Mangala en Sambi Lokonga. "Mangala en Lokonga zijn twee specifieke profielen", legt Martinez uit.

"Ze passen heel goed in wat we zoeken. Het zijn jonge spelers die veel stappen vooruit hebben gezet. Ze verdienen deze selectie", aldus de bondscoach van de Rode Duivels. "Het zijn twee jonge spelers die de laatste tien maanden heel wat progressie hebben gemaakt", gaat hij verder.

"We willen hen nu graag zien in de omgeving van de nationale ploeg. Er zijn twee aspecten aan zulke jonge spelers: de speler die ze nu zijn en de speler die ze kunnen worden. We willen hen graag beoordelen", besluit hij.