Ik denk wel dat mijn makelaar heeft gesproken met Club Brugge

"Ik denk wel dat mijn makelaar heeft gesproken met Club Brugge"

19-03-2021 11:00

Romelu Lukaku reist niet af naar België voor de interlandbreak. Christian Benteke kan dat gat opvullen. Hij herleeft nu helemaal bij Crystal Palace, ook al waren er eerder dit seizoen nog geruchten over Club Brugge

"Ik denk wel dat mijn makelaar met mensen van Club Brugge heeft gesproken", vertelt Benteke daarover bij Gazet Van Antwerpen. "Ik zal de Belgische competitie altijd respecteren, maar het is nog niet het moment om terug te keren."

Benteke kan dus nog alle richtingen uit. "In december werd ik 30. Zo’n nieuwe voordeur daagt je uit. Het lijkt dat je opnieuw geboren wordt, dat je weer vertrokken bent voor een periode van tien jaar. In je voetbalcarrière ben je op je dertigste dichter bij het ­einde dan bij het begin, maar daar staat tegenover dat je wijzer bent in het leven. Ook fysiek voel ik me sterk."

Benteke beleeft nu zijn beste periode in jaren. "Misschien legde ik te veel druk op mijn schouders. Wilde ik te veel het verschil maken. Ik deed wel mijn best maar ik stond niet op het terrein en kon niet de ­Benteke laten zien die iedereen kent. Ondertussen weet ik hoe ik moet omgaan met moeilijke ­momenten. Vandaag ben ik in mijn beste periode van de laatste drie jaar. Daarnaast scoor ik en help ik de ploeg te winnen."