Rangers woest na vermeend racisme, Slavia Praag ontkent in statement

Rangers woest na vermeend racisme, Slavia Praag ontkent in statement

19-03-2021 09:44
4

Steven Gerrard heeft een duidelijk signaal afgegeven aan de UEFA. De manager van Rangers FC wil dat de bond actie onderneemt na een vermeend racistisch incident tijdens het Europa League-treffen met Slavia Praag. Slavia ontkent de aantijging van Rangers.

Vlak voor het eindsignaal barstte de bom in het Ibrox Stadium in Schotland. Slavia-verdediger Ondrej Kudela zou een racistische opmerking naar het hoofd van Rangers-middenvelder Glen Kamara hebben geslingerd. Op beelden is te zien dat Kudela met zijn hand voor de mond iets in het oor van Kamara schreeuwde. 

Na afloop van het duel liet trainer Gerrard zich uit over het incident. "Ik geloof voor de volle honderd procent wat Glen zegt en sta achter hem", vertelde hij op de persconferentie. "Andere spelers hebben het ook gehoord. Ik ben trots op al mijn spelers en ze worden door iedereen binnen de club gesteund. Het is nu aan de UEFA, hopelijk vegen ze het niet onder het tapijt."

In een statement ontkent Slavia iedere vorm van racisme. Volgens de Tsjechische club zei Kudela 'You fucking guy' tegen Kamara. "Dat zei ik in het heetst van de strijd", vertelt de Slavia-verdediger in het statement. "Van racisme is totaal geen sprake."