Ook Belgische concurrentie laat Europees steken vallen, uitkijken voor Ajax

Ook Belgische concurrentie laat Europees steken vallen, uitkijken voor Ajax

19-03-2021 10:00 Laatste update: 16:08
16

Zelf kunnen we geen Europese punten meer sprokkelen en dus moet de Belgische voetballiefhebber hopen dat de concurrentie punten laat liggen met het oog op de coëfficiëntenlijst. VoetbalPrimeur.be laat zien welke ploegen nog in de aandacht moeten worden gehouden.

Ondanks het gebrek aan Belgische clubs maakte ons land deze week geen al te slechte beurt op de coëfficiëntenlijst van de UEFA. Dat komt namelijk omdat onze dichtste achtervolgers allen steken lieten vallen.

Oostenrijk, Rusland en Turkije hadden al geen actieve clubs meer, Schotland en Oekraïne zagen hun afgevaardigden dan weer sneuvelen in de Europa League. Zo gingen de Rangers de boot in tegen Slavia Praag. Dynamo Kiev geraakte dan weer niet voorbij Villarreal.

Geen enkele van onze dichtste achtervolgers zal Europees dus nog punten kunnen sprokkelen. Ons land behoudt dit seizoen dan ook met zekerheid de negende plek in de rangschikking. Toch mogen we niet op onze beide oren slapen, volgend seizoen zakken we namelijk naar plek twaalf. Dat komt omdat één van onze succesvolste jaren in de recentste Europese geschiedenis wegvalt in de telling.

Zaak wordt dus om volgend seizoen opnieuw beter te doen dan clubs uit landen als Oostenrijk, Rusland, Schotland, Oekraïne en Turkije. Ook de Nederlandse clubs moeten in de gaten worden gehouden. Onze Noorderburen zijn ons voorbijgestoken op de rangschikking en kunnen nog verder uitlopen aangezien Ajax nog Europees actief is. Willen we de achterstand beperken moeten we dus hopen op een lastige loting voor de Amsterdammers. Belangrijker is echter dat onze clubs volgend seizoen presteren op Europees niveau. In dat geval zullen we niet naar de concurrentie hoeven te kijken.